Les primeres relacions sexuals, la pornografia online, les xarxes socials i la masturbació. Què fem amb tot això? Qui se n’encarrega de parlar-ne? Ho han de fer les famílies o les profes dels instituts?
És veritat que tot són temes sobre els quals ens costa parlar, però per altra banda, tenim moltes ganes de conèixer!
Que aixequi la mà la mestra o la profe que no s’hagi trobat mai amb una situació incòmoda a l’aula? Als lavabos de P3, a les dutxes de 5è i 6è, als passadissos d’ESO… Com reacciono? Per què em poso nerviósa? I si m’equivoco donant segons quina resposta?
Per les valentes i els valents que vulguem revisar aquesta part de la nostra tasca com a docents. Per tenir eines per poder acompanyar a les nostres alumnes en el desenvolupament i la vivència d’unes sexualitats sanes i lliures.
‘’Pensava que et protegia si no et parlava de sexe, però m’adono que vius envoltat/envoltada de missatges sexuals’’
Com a mare/pare, alguna vegada has buscat les paraules ‘tetes’, ‘sexe’, ‘petons’, ‘mamada’ (bla bla bla) al teu buscador d’internet? Ja t’imagines una mica cap on va el tema oi? I sí, segurament és el que farà la teva filla/fill (o ja ho ha fet) per informar-se d’un tema que l’interessa des de fa un temps.
La majoria de famílies portem la ‘’L’’ penjada a l’esquena pel que fa a com abordem l’educació sexual de les nostres filles. Fem pràctiques per treure’ns aquest pes de sobre?
Tècnica en Educació Sexual amb perspectiva de gènere,
Professora de primària, secundària i Pedagoga amb més de 10 anys d’experiència.
hola@neusmillan.com